Enjin Coin wordt de eerste gaming-cryptocurrency op de witte lijst voor gebruik in Japan

ENJ heeft het officiële knikje gekregen van de Japan Virtual Currency Exchange Association, een zelfregulerend orgaan.

 

Enjin Coin (ENJ) is over de strenge wettelijke hindernissen van Japan heen gesprongen om de eerste cryptocurrency voor gaming op de witte lijst te worden voor gebruik in het land.

 

Volgens een persbericht dat dinsdag aan CoinDesk is gedeeld, heeft ENJ het officiële knikje gekregen van de Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA) – de zelfregulerende instantie van het land die toezicht houdt op cryptocurrency-uitwisselingen. Tips over crypto staken online te vinden.

 

 

Het token zal naar verwachting op 26 januari worden genoteerd op de Coincheck-beurs in Japan, wat betekent dat gebruikers ENJ kunnen kopen met Japanse yen.

 

ENJ is een waardetoken dat wordt opgesloten in niet-vervangbare tokens (NFT’s) wanneer het wordt gemaakt door gebruikers binnen het Enjin-gaming- en app-ecosysteem. Die NFT’s kunnen volgens het bedrijf worden verhandeld, geruild en geïntegreerd op verschillende platforms met het potentieel om geheel nieuwe in-app-economieën te creëren.

 

“Van Super Mario tot Pokémon en Final Fantasy, Japan is de thuisbasis van baanbrekende games die een blijvende plaats innemen in de popcultuur”, aldus Maxim Blagov, CEO van Enjin. “We geloven dat enkele van ‘s werelds beste blockchain-games afkomstig zullen zijn van de Japanse game-industrie.”

 

Coincheck is een van de grootste gelicentieerde markten voor cryptocurrency in Japan en wordt gereguleerd door de Financial Services Agency (FSA) van het land.

 

Volgens de geschiedenis van de FSA van cryptocurrency-vermeldingen, is ENJ de eerste in de gamingcategorie die wordt vermeld op een beurs in het land. vechain koers verwachting is hoog.

 

Enjin, het bedrijf achter ENJ, betrad voor het eerst de Japanse markt in 2019 in samenwerking met de in Tokio gevestigde blockchain-accelerator HashPort, die het platform van Enjin naar de gamesmarkt van het land wilde brengen. Dat is ook het moment waarop de twee bedrijven samenwerkten om aan te dringen op de goedkeuring van ENJ door de JVCEA om op beurzen te worden genoteerd, aldus de persverklaring.

 

“Enjin heeft een gedurfde toezegging gedaan om de Japanse markt te betreden in 2019, vastbesloten om hun bedrijf in de ruimte te laten groeien, ongeacht de marktomstandigheden”, aldus Seihaku Yoshida, CEO van HashPort. “Na meer dan een jaar van due diligence, is de goedkeuring en notering van Enjin Coin op Coincheck een belangrijke mijlpaal voor Enjin en de acceptatie van zijn blockchain-platform in Japan.”

 

Op het moment van drukken wisselt ENJ van eigenaar voor $ 0,30, een stijging van 27% over 24 uur en 71% voor een week, volgens CoinMarketCap.