Europeanen leasen en verhuren meer auto’s dan ooit tevoren

Of het nu gaat om korte termijn verhuur of operational lease, de klanten in Europa raken er steeds meer aan gewend om zelf geen auto te bezitten, meldt Dataforce. In vijf jaar tijd groeide de totale markt van 2,6 naar 4,0 miljoen.

 

Julian de Groot, hoofd Product, Dataforce, schrijft dit deels toe aan de culturele verandering van de deeleconomie, waarbij eigendom verschuift naar gebruik. Aan de andere kant zorgt de historisch lage rente voor interessante huurprijzen, waardoor de kloof tussen bezit en huur effectief wordt verkleind.

 

Volgens de heer De Groot stappen ook mensen af ​​van het bezit, omdat ze hun kapitaalrisico willen verkleinen en geen dure reparaties willen uitvoeren.

 

Tegenwoordig is 1 op 4 nieuwe auto-inschrijvingen een lease- of huurauto, tegen slechts 1 op 6 in 2014. Private lease vergelijker op leaseauto.net is overzichtelijk.

 

 

Polen en Spanje zijn booming

In termen van volume lopen Duitsland en het VK voorop in Europa. Polen is nu echter de op vier na grootste markt en is met maar liefst 110% gegroeid op de golven van de bloeiende economie van het land. Spanje heeft sinds 2014 een nog hogere groei van 132% gekend, een teken van het herstel van het land van de crisis.

 

Nederland gaat voor private lease

Dataforce meldt dat de leasemarkt in Nederland nummer 6 is van de Europese markt voor volume en niet alleen wordt aangedreven door een historisch grote vloot, maar de laatste jaren steeds meer profiteert van private leasingcontracten. Dit staat in schril contrast met eerdere Nederlandse marktvoorkeuren, aangezien geen enkele Nederlander voorheen een financieringscontract wilde dat geen gewone lening was. De markt is echter verschoven dankzij kelderprijzen voor stockauto’s. Geen verrassing, de particuliere markt heeft eronder geleden, met slechts 1 op 5 voertuigen die in 2019 door particuliere kopers werden gekocht. Audi private lease betrouwbaar.

 

De toekomst van leasing

De heer De Groot verwacht dat we de komende jaren een lichte stijging gaan zien, ervan uitgaande dat de rente laag blijft. Dit heeft een lichte impact op het verwachte aantal leaseauto’s. De algemene tendens van bedrijven naar een mix van mobiliteitsoplossingen zal hen ervan weerhouden om bedrijfswagens aan te bieden als personeelsvoordeel, wat op zijn beurt de leasevereisten voor bedrijven zal verminderen.

 

Fabrikanten pushen echter via nieuwe huurconstructies, bijvoorbeeld abonnementen en particuliere leasing. Particuliere klanten raken steeds meer gewend aan financiële constructies, wat de groei van leasing aan deze kant van de markt zal helpen ondersteunen.

 

Uit onderzoek van Dataforce in Duitsland blijkt ook dat bijna 50% van de huurauto’s binnen een jaar wordt verkocht aan en geregistreerd door de volgende klant. Dit effect is algemeen bekend in de branche, zegt de heer De Groot, aangezien verhuur inderdaad vaak een pushkanaal voor verkoop wordt genoemd.