Restauranttarief loopt vast

Wong Ah Yoke Voedselcriticus

De verstoring veroorzaakt door Covid-19 heeft sommige restaurants ertoe aangezet een nieuw bedrijfsmodel uit te proberen – bevroren versies van hun gerechten verkopen.

 

De TungLok Group, die hier meer dan 10 Chinese restaurants exploiteert, is een van de early adopters.

https://youtube.com/watch?v=B2Gqybr3Nzk
 

Het heeft ongeveer vier jaar geleden een online winkel opgezet met de naam HomeFiesta om bevroren dim sum te verkopen, zoals siew mai en varkensvleesbroodjes. Maar de afgelopen twee maanden is het aanbod exponentieel uitgebreid tot meer dan 50 items, waaronder noodlesoepen en westerse gerechten zoals beef stroganoff.

 

Het verkoopt nu meer dan 17.000 pakketten voedsel per maand online, variërend van $ 6,80 tot $ 19,80 per pakket. De bestsellers zijn Chinese gerechten zoals siew mai, geroosterd varkensbroodje en gestoofd varkensvlees met geconserveerde groenten.

 

Hawker-kraam Koung’s Wan Tan Mee in Sim’s Avenue lanceerde op dezelfde manier eind mei, eerder dan gepland, een aanbod van bevroren wonton-noedels om de groeiende markt voor kant-en-klare maaltijden aan te boren. Het heeft meer dan 6000 bevroren pakketten online en via telefonische bestellingen verkocht.

 

Vorige maand debuteerden zowel Din Tai Fung als Paradise Dynasty met hun eigen versie van bevroren dumplings, die snel uitverkocht waren. Binnenkort zullen nieuwe voorraden beschikbaar zijn.

 

Frozen dim sum is de volgende in de rij, met Swee Choon Tim Sum, een ouderwets eetcafé in Jalan Besar, dat van plan is om eind deze maand een menu met 15 items te lanceren. Ze omvatten carrot cake ($ 4,20 voor zes stuks) en tahoe-garnalenrolletje ($ 7,60 voor zes).

 

Het voordeel van bevroren maaltijden ten opzichte van gekoelde maaltijden is dat ze maanden in plaats van dagen kunnen worden bewaard. Ze zijn handig als de honger op vreemde uren toeslaat. Er is echter één ding dat je nodig hebt: vriezerruimte.

 

Hier zijn vijf keuzes om te proeven.

 

1 DIM SUM EN MEER VAN TUNGLOK

De speciale website van de TungLok Group, homefiesta.tunglok.com, bevat meer dan 50 gerechten die ingevroren in verzegelde zakken worden geleverd en die alleen moeten worden opgewarmd voordat ze worden geserveerd.

 

De geurige en licht pittige Beef Rendang ($ 18), verwarmd in een waterbad, was heerlijk. Ik vond het heerlijk hoe zacht en sappig het vlees was. De portie was voldoende voor vier personen en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Andere gerechten die het proberen waard zijn, zijn Prawn Paste Chicken Mid Wing ($ 14,50 voor 12 stuks), Gestoofde Rundvlees Schacht En Pees Met Radijs ($ 19,80) en Gestoofde Varkenskraakbeennoedel Met Kippenbouillon ($ 15).

 

Hoe te bestellen: Ga naar homefiesta.tunglok.com

 

Prijs: van $ 6,80 voor desserts tot $ 19,80 voor gestoofde rundersteel en pees. De Treasure Bowl of pencai voor 10 personen kost $ 268

 

2 DUMPLINGS VAN DIN TAI FUNG

Din Tai Fung, de beroemde xiao lange bao-ketting uit Taiwan, heeft uitstekende handgemaakte varkens- en koolbollen ($ 11 voor 12 stuks).

 

Ook bekend als Beijing jiao zi, ze hebben een dunne meelverpakking en een royale vulling van grof gehakt vlees en groenten.

 

Ze kunnen worden gekookt of gebakken en smaken heerlijk met een zwarte azijndip.

 

Het restaurant verkoopt ook bevroren broodjes met vullingen zoals sesam ($ 8 voor zes) of varkensvlees ($ 8,80 voor zes).

 

Hoe te bestellen: Ga naar order.dintaifung.com.sg of een van de Din Tai Fung-winkels

 

Prijs: $ 11 voor knoedels en vanaf $ 8 voor broodjes

 

3 DUMPLINGS VAN PARADISE DYNASTY

Paradise Dynasty, de keten van la mian en xiaolongbao van de Paradise Group, verkoopt een assortiment bevroren dumplings en een groentebroodje.

 

Ik proefde de Dumpling Pork And Prawn In Hot Chilli Vinaigrette ($ 24, 80 voor 20 stuks), die moet worden gekookt voordat het in een saus wordt gemengd.

 

De vulling was sappig, maar wat indruk maakte was de gladde en dunne bloemschil. Het was zachter dan commerciële merken bevroren dumplings die in supermarkten werden verkocht en door de keel gleden.

 

Andere populaire items op het menu zijn Pork Dumpling In Hot Chilli Vinaigrette ($ 18,80) en Vegetable And Pork Wanton ($ 13,80).

 

Hoe te bestellen: Ga naar www.paradisedynasty.oddle.me

 

Prijs: van $ 13,80 voor wontons tot $ 25,80 voor groentebroodjes

 

4 GYOZA VAN IPPUDO

De Japanse ramenketen Ippudo lanceerde vorige maand zijn bevroren gyoza. Geprijsd op 45,45 dollar voor een zak van 30, dit zijn de duurste van de partij. Ze zijn ook de kleinste van formaat.

 

De kookinstructies zijn gemakkelijk te volgen, hoewel er vaardigheid nodig is om te weten wanneer de knoedels uit de pan moeten worden gehaald als de basis knapperig maar niet verbrand is. Mastercard Business aanvragen.

 

Ze zijn gevuld met kipgehakt, dat is saai in vergelijking met varkensvlees. Zorg dus dat je een azijndip bij de hand hebt.

 

Bestellen: Ga naar www.ippudo.oddle.me

 

Prijs: $ 45,45 voor 30 stuks

 

5 WONTON MEE VAN KOUNG’S

Ik had nooit gedacht dat wonton-noedels bevroren zouden kunnen worden.

 

Maar het lokale voedingsbedrijf Gozen heeft het gedaan, in samenwerking met Hawker-kraam Koung’s Wan Tan Mee.

 

Gozen is een dochteronderneming van Kalms, bekend van de keten van cadeauwinkels in de jaren ’90, die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden door automaatmaaltijden uit te rollen. Er wordt aangenomen dat het het eerste diepvriesgerecht is dat hier door een venter wordt aangeboden. Mastercard Gold aanvragen

voor credit.

 

Om beide versies te vergelijken, probeerde ik het verse gerecht opnieuw bij de kraam in Sim’s Avenue, waar een bord $ 4 kost. De kraam, voorheen gevestigd in Geylang Lorong 21A, staat voortdurend vol met wachtrijen en bestaat al sinds 1964.

 

De diepvriesmaaltijd, die opgewarmd moet worden in een magnetronoven, is zeer goed te vergelijken met het origineel. De noedels hebben een stevige en gladde textuur en klonteren niet samen.

 

De drie wontons in elk diepvriespakket smaken eigenlijk beter, met een zwaardere smaak die ik liever heb dan de flauwere in de stal. De huid blijft zacht en glad.

 

De bevroren char siew is ook sappiger en sappiger, misschien omdat het vlees mals is en de plakjes brokkeliger zijn.

 

Het bevroren gerecht verliest slechts op twee punten: de bijbehorende caixin-groente is vreselijk te gaar en er is geen knapperige reuzel. Bij de kraam mag ik mezelf helpen aan de verrukkelijke hartstoppers.

 

Toch kijk ik uit naar de plannen van Gozen om de noedels in automaten te stoppen wanneer de economie in fase drie volledig heropent.