Waarom kan het kiezen van een PVC vloer zo lastig zijn, en welke opties zijn er beschikbaar in Nederland?

Het kiezen van de juiste PVC vloeren voor uw huis is een belangrijke beslissing, omdat verschillende soorten vloeren de functionaliteit en esthetiek van elke kamer zullen beïnvloeden. Of u nu een fervente liefhebber bent van hardhout of tegels, of de voorkeur geeft aan de veelzijdigheid van laminaat, wij hebben de ultieme gids gemaakt om u te helpen bij het kiezen van de juiste vloer voor uw huis.

  1. Behalve uw muren is uw vloer een van de grootste lege doeken in huis, dus wat u gebruikt voor uw vloer zal een grote invloed hebben op de manier waarop uw huis eruit ziet en aanvoelt.
  2. Van de pluche toets van een dicht tapijt, tot het koele, rustige en verzamelde gevoel van gepolijste betonnen vloeren, zal de stijl van de vloerbedekking die u kiest voor uw huis ook dramatisch van invloed zijn op uw renovatiebudget. Niet alle vloerbedekking opties zijn gelijk!
  3. Dus om u te helpen de beste vloerbedekking voor uw huis te kiezen, is hier onze ultieme gids voor het kopen van de juiste vloerbedekking voor uw huis.De onmiskenbare klassieker onder de vloeren is ongetwijfeld de houten vloer. Het geeft een warme uitstraling aan elk huis en is verkrijgbaar in een breed scala aan breedtes en tinten, en dat is niet voor niets een van de meest populaire keuzes op de markt.

Houten vloeren in PVC vorm

Houten vloeren zijn verkrijgbaar in massief of machinaal hout.

  • Massief hout is gevoeliger voor krimp en uitzetting dan planken”, zegt Anne. “Massief hout minimaliseert beweging omdat het hout kruislings wordt gelamineerd en de nerf in verschillende richtingen wordt gelegd, zodat het niet krimpt of uitzet.
  • Beide kunnen worden gereinigd met een elektrostatische dweil of worden gestofzuigd met een zelfklevende PVC vloer van Vloerenbaas.

Hoe kun je houten vloeren het beste leggen?

Massief hout wordt traditioneel over houten balken gelegd, maar zowel massieve als technische planken kunnen aan de ondergrond worden gespijkerd en gelijmd, zegt Anne. Het leggen van deze planken over triplex geeft een gladde afwerking.
“Sommige planken kunnen als een ‘zwevende’ vloer over een betonnen plaat worden gelegd,” voegt ze eraan toe. “Dit is vaak nodig in appartementencomplexen om akoestische redenen.”